zondag 26 februari 2012

Sambal Badjak

hanna’s  homemade  food
Sambal badjak
Benodigdheden:
-         3 kilo sambal oelek (Potten gemalen pepers)
-         2 kilo uien
-         I bolletje knoflook =± 8 teentjes
-         3 eetlepels gemalen trassi of 4 plakjes trassi
-         3 salamblaadjes
-         2 theelepels laospoeder
-         300 gram suiker, indien nodig meer
-         Halve fles zonnebloemolie
Hanna’s special touch: 6 tomaten en 4 Turkse, zoete rode paprika’s
Bereiding:
Uien snijden, knoflook persen, tomaten en paprika snijden, niet te fijn!
Dit alles met de rest van de bovengenoemde ingrediënten in een grote pan doen.
Aan de kook brengen. Laat dit alles enkele uren op een laag vuur pruttelen.
Laat de massa goed afkoelen en doe het in de uitgekookte glazen potten.
Heerlijk als smaakversterker bij Nasi en bami

Volgende week het recept van een simpele maar overheerlijke Nasi

Selamat makan/Eet smakelijk

hanna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten