zondag 4 maart 2012

Nasi met kip








Hanna's homemade food
Nasi voor vier personen
Benodigdheden:
-     4 kopjes rijst
-     Pakje  spekjes
-     1 prei
-     1 of 2 uien
-     1 a 2 teentjes knoflook
-     2 a 3 theelepels trassi
-     1 a 2 bouillonblokjes
-      4 eieren

Bereiding:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Hanna’ s touch: Een scheutje kokosmelk aan het water toevoegen voor een zachtere smaak. Rijst even laten staan voordat je het toevoegt aan het mengsel van spek, ui, …………..
Bak de spekjes in de wok uit, goed knapperig moeten ze zijn.
Voeg vervolgens de gesneden knoflook en ui toe, goudbruin bakken.
De prei in ringen snijden, wassen en in de wok met de rest meebakken. Op smaak brengen met de trassi en de bouillonblokjes.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en door het mengsel roeren totdat de eieren als kruimels in het mengsel te zien zijn. Voeg als laatste de rijst toe. Alles goed mengen en opwarmen.

hanna’s touch: vervang de ui door een rode ui. Strooi als laatste een gesneden lente ui over de nasi.




Serveren met sambal, zoetzure groenten, komkommer en kroepoek.
Nasi is van oorsprong een gerecht dat uit restjes bestaat. Ingrediënten die over waren werden weer tot een maaltijd omgetoverd. Snel, simpel en overheerlijk.
Ook lekker met kip uit de oven.

Kip uit de oven

Benodigdheden:
8 drumsticks
Zout en peper

Bereiding:
Kip wassen en vervolgens met zout en peper kruiden

hanna’s touch: neem versgemalen peper, een mix van zwarte, rode en witte peperkorrels.

Plaats een ovenschaal met een klontje boter in een voorverwarmde oven. Voeg als de boter is gesmolten en bruin is de gekruide kip toe. Bak dit alles in ongeveer 45 minuten op een ovenstand van 200 graden gaar en goudbruin. Regelmatig draaien.


Mmmmmmmmmmmmmm! Enjoy.

hanna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten