Hanna's homemade food
Nasi voor vier personen
Benodigdheden:
-
4 kopjes rijst
-
Pakje
spekjes
-
1 prei
-
1 of 2 uien
-
1 a 2 teentjes knoflook
-
2 a 3 theelepels trassi
-
1 a 2 bouillonblokjes
-
4 eieren
Bereiding:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Hanna’
s touch: Een scheutje kokosmelk aan het water toevoegen voor een zachtere
smaak. Rijst
even laten staan voordat je het toevoegt aan het
mengsel van spek, ui, …………..
Bak de
spekjes in de wok uit, goed knapperig moeten ze zijn.
Voeg
vervolgens de gesneden knoflook en ui toe, goudbruin bakken.
De prei
in ringen snijden, wassen en in de wok met de rest meebakken. Op smaak brengen
met de trassi en de bouillonblokjes.
Eieren 1
voor 1 toevoegen en door het mengsel roeren totdat de eieren als kruimels in het
mengsel te zien zijn. Voeg als laatste de rijst toe. Alles goed mengen en
opwarmen.
hanna’s touch: vervang de ui door een
rode ui. Strooi als laatste een gesneden lente ui over de nasi.
Serveren
met sambal, zoetzure groenten, komkommer en kroepoek.
Nasi is
van oorsprong een gerecht dat uit restjes bestaat. Ingrediënten die over waren
werden weer tot een maaltijd omgetoverd. Snel, simpel en overheerlijk.
Ook
lekker met kip uit de oven.
Kip uit
de oven
Benodigdheden:
8
drumsticks
Zout en
peper
Bereiding:
Kip
wassen en vervolgens met zout en peper kruiden
hanna’s touch: neem versgemalen peper,
een mix van zwarte, rode en witte peperkorrels.
Plaats
een ovenschaal met een klontje boter in een voorverwarmde oven. Voeg als de
boter is gesmolten en bruin is de gekruide kip toe. Bak dit alles in ongeveer
45 minuten op een ovenstand van 200 graden gaar en goudbruin. Regelmatig
draaien.
Mmmmmmmmmmmmmm!
Enjoy.
hanna
Geen opmerkingen:
Een reactie posten